Göteborgs somrigaste träningsarena – året runt.

Att stiga in i den stora sandhallen med ett tiotal beachvolleyboll-arenor är som att stiga ut på Tylösands strand och havsbad en dag mitt i sommaren. Kanske inte lika trångt om plats eller det stora havet precis bredvid, men värmen och den sköna känslan att gå barfota i sanden finns där. Här tränar ett flertal av Sveriges bästa lag i beachvolleyboll och ett flertal glada amatörer kommer regelbundet på träning i hallen. Den har flyttat från Åbro i västra Göteborg, där en gammal industrihall stod som värd för sandplanerna, och har nu placerats på östra sidan av staden, på Kviberg center. På området blandas massor av sport- och idrottsklubbar.

Kviberg sportcenter

Från att ha varit ett militärt område med stora gröna ytor, blev det ett fotbolls-mecka med ett 20 tal fotbollsplaner. Här har Göteborgs kommun och fritid huserat på den gamla kasernen och ett flertal idrottsförbund har sina lokaler här. Sakta men säkert har platsen utvecklats mot sport, hälsa och rekreation. Idag finns Serneke Arena för innefotboll, Beach Center och Skidtunneln som hjälper ett flertal västsvenskar att vässa formen inför Vasaloppet. Idag är Kviberg Sportcenter ett fantastiskt område som sprudlar av aktiviteter för unga, gamla och idrottsutövare på alla nivåer. Här spelas många av Gothia Cups fotbollsmatcher, här arrangeras Multisporttävlingar och självklart även beachvolleyboll-tävlingar av högsta klass.

Beach Center – världens största beachvolleyboll center

Beachvolleyboll är inte den största sporten i Sverige, mycket på grund av väderlek och svårighet att spontant spela beachvolley året runt. Med världens största inomhushall för beachvolley så har Göteborg och GBC satt svensk volleyboll på kartan. Svenska elitserien har självklart ett naturligt stopp här på Kviberg Arena. Swedish Beach Tour är svensk volleybolls Elittour i beachvolley, och evenemangen drar cirka 8 000 personer i publik vid varje tävling. Det är musiken, sporten och allt runt omkring som ger en härligt avslappnad tävling och en attraktiv helhetsupplevelse. På Beach Center i Göteborg flyttar några av matchplanerna utomhus och det byggs extra läktare för publiken, vid fint väder blir det en fantastisk arena med beachvolleyboll av hög klass.

Övriga aktiviteter på Beach Center

Beach Center är ett ställe för träning och nöje och här kan du vara återkommande gäst, träna på gym och trivas. Restaurangen serverar lunch och enklare meny på kvällen. Centret är perfekt för en företag- eller gruppaktivitet med instruktör inför spelet, matchtid och avslutande bastu och mat i restaurangen. Det är skönt och avslappnande att spela, samtala och umgås “på stranden”. Vill ni lyxa till det så finns det paket med efterföljande Spa-kväll på närliggande Spa. Shuffleboard är ytterligare en aktivitet på Beach Center, något för de som inte vill ha sand mellan tårna och byta om till sportkläder. Det är spelet som är mitt emellan boule och curling – fast i bordsform.

Beach Center – beachvolleyboll för alla

Beachvolleyboll spelas på Olympisk nivå och Sverige har haft både manliga och kvinnliga deltagare i OS. Här på GBC kan du bli medlem i klubben och träna regelbundet på en nivå och i en grupp som passar dig. Instruktörer med minst steg 1 utbildning och ofta massor av erfarenhet ger grupperna den träning som behövs. Klubben arrangerar träningsresor, seriespel och massor av bra aktiviteter. Här kan alla vara med, oavsett ålder och nivå. Göteborg Beach Club är en del av ägarna och företaget bakom Beach Center och världens största träningshall för beachvolleyboll. Här har de samlat erfarenhet och önskemål under parollen Spela, Träna, Äta, Gymma och Relaxa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *